رجستری

نظام ثبت بیماری نقش موثری در تشخیص و اندازه گیری میزان گسترش یک بیماری خاص و یا یک رویداد بهداشتی در جامعه دارد و نظام بهداشتی را قادر می سازد بر کیفیت خدمات بهداشتی ارائه شده نظارت بهتر و موثرتری داشته باشـد. ثبـت بیمـاری همچنـین منبع مناسبی برای تشخیص بیماران به منظور انجام مطالعات پژوهشی بـالینی فـراهم می آورد.

رجیستری یا نظام ثبت بیماری ((Patient Registry PR عبارت است از جمع آوری مستمر و نظام مند اطلاعات کلیه افراد در یک جمعیت و گستره جغرافیایی مشـخص کـه بـرای آنهـا یـک بیماری یا رویداد بهداشتی خاص تشخیص داده شده است. دو جزء مهـم نظـام ثبـت، داده هـای مورد نیاز و جمـع آوری آنهـا میباشد. اقلام داده ای جمع آوری شده در یک نظام ثبت باید به گونه ای طراحی شوند که در یک دوره زمانی مشـخص باشـند.

هدف از رجیستری یا نظام ثبت، بررسی بروز و شیوع بیماری ها و ارزیابی تغییرات زمانی و مکانی بیماری است. نظام ثبت می تواند به توصیف سیر بیماری، ارزیابی اثربخشی و هزینه اثربخشی اقدامات بالینی، تعیین ایمنی و مشکلات اقدامات بالینی، ارتقا ارائه خدمات بهداشتی درمانی و نظام مراقبت و کنترل بیماری بپردازد و با ایجاد بستر مناسب جهت توسعه کمی و کیفی پژوهش های بهداشتی و پزشکی موجب افزایش کیفی نظام سلامت گردد.

در “سامانه ایزی مد” میتوان با طراحی رجیستری های عمومی و تخصصی با استفاده از ابزار فرم ساز پویا و تعیین جامعه هدف، اطلاعات مورد نیاز را به روش انتشار الکترونیکی پرسشنامه ها توسط محققین و پژوهشگران و یا خوداظهاری افراد در بازه های زمانی جمع آوری نمود و گزارش های توصیفی و تحلیلی از آن استخراج نمود.